Η team IT παρέχει αξιόπιστες και επώνυμες λύσεις διακομιστών για την κάλυψη αναγκών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ένας server φαίνεται να μην διαφέρει από έναν απλό προσωπικό υπολογιστή , ωστόσο ο ρόλος των δύο μηχανών είναι διαφορετική. Ένας προσωπικός υπολογιστής μπορεί να φορτώσει ένα λειτουργικό σύστημα και να τρέξει εφαρμογές αλλά ένας server έχει ως ρόλο μέσω ενός εξειδικευμένου λειτουργικού συστήματος να μπορεί να τρέξει εφαρμογές και να παρέχει υπηρεσίες σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα. Πρόκειται για μία συσκευή που κατασκευάστηκε για να παρέχει υπηρεσίες όπως διακομιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βάσεων δεδομένων, εφαρμογών ERP, CRM, κα.servers

  • Tower

Αυτού του τύπου οι servers μοιάζουν πολύ με έναν απλό υπολογιστή αλλά στην πραγματικότητα διαφέρουν κατά πολύ. Ο κύριος λόγος που επιλέγονται από τις εταιρίες είναι ότι για την τοποθέτησή τους δεν απαιτείται rack. Tο μεγάλο μειονέκτημα των Tower Server είναι ότι καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

  • Rack

servers_googleΟι Rack Servers σχεδιάστηκαν για επιχειρήσεις που χρειάζονται πολλούς servers. Η σχεδίασή τους τούς δίνει την δυνατότητα να τοποθετούνται σε rack ο ένας πάνω στον άλλον εξοικονομώντας πολύ χώρο

Και οι δύο τύποι Server ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να φιλοξενήσουν 8, 16 η και περισσότερους δίσκους σε συστοιχία RAID, μειώνοντας τις πιθανότητες να χάσετε δεδομένα από την απώλεια ενός δίσκου και παράλληλα αυξάνοντας την χωρητικότητα του αποθηκευτικού σας χώρου. Η επεξεργαστική τους ισχύ ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και των αριθμό των επεξεργαστών,  αφού έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν με περισσότερους από έναν επεξεργαστή, αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των μνημών που μπορούν να δεχθούν. Ακόμα και στα πιο οικονομικά μοντέλα κύριο προσόν είναι η χρήση και δεύτερου τροφοδοτικού. Έτσι διασφαλίζεται ότι ο server σας θα συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και αν ένα τροφοδοτικό καταστραφεί λόγω βραχυκυκλώματος ή μίας πτώσης τάσης .

Ο δικός σας Server

Είτε πρόκειται για μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις, όλες χρειάζονται έναν αξιόπιστο server με σκοπό την ανταλλαγή δεδομένων και την παροχή πόρων στο ανθρώπινο δυναμικό. Η team IT μπορεί να σας προμηθεύσει και να εξοπλίσει το computer room της εταιρεία σας με επαγγελματικούς servers όλων των μεγάλων κατασκευαστών, να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά των server σύμφωνα με  τις ανάγκες σας και τις προδιαγραφές των εφαρμογών σας.

Μπορούμε εντός 24 ωρών να σας παρέχουμε τον δικό σας προσαρμοσμένο επώνυμο server. Η Team IT έχοντας έμπειρους τεχνικούς και έναν κύκλο συνεργατών ειδικών πληροφορικής, μπορεί να μελετήσει, να σχεδιάσει και να σας προσφέρει την πιο αξιόπιστη και ιδανική λύση για εσάς.