Υλοποιείστε δίκτυα VPN και αποκτήστε πρόσβαση στις εφαρμογές κα αρχεία σας μέσω διαδικτύου όπου και αν βρίσκεστε.

network_solutions_global_vpn1

 Λύσεις VPN από την Team IT

VPN (Virtual Private Network) είναι ο ιδανικός τρόπος για να επεκτείνετε το ιδιωτικό σας δίκτυο σε ολόκληρο το Διαδίκτυο σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία ή υποκατάστημα. Ένα VPN παρέχει μία ασφαλή, ιδιωτική σήραγγα χρησιμοποιώντας άλλα ιδιωτικά ή δημόσια δίκτυα. Για παράδειγμα δημόσιο δίκτυο μπορεί να είναι το διαδίκτυο και ιδιωτικό δίκτυο μπορεί να είναι οποιοδήποτε δίκτυο μισθωμένων γραμμών.

Το VPN επιτρέπει στους απομακρυσμένους χρήστες να συνδέονται μεταξύ τους και να εργάζονται σαν να βρίσκονται σε ένα εταιρικό τοπικό δίκτυο. Η σύνδεση VPN παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία τους μέσω διαδικτύου, δημιουργώντας μία ασφαλή εικονική σύνδεση χωρίς την ανάγκη φυσικής σύνδεσης με το άλλο.

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και την παροχή καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους ανθρώπους τους επεκτείνουν το δίκτυό τους μέσω VPN συνδέσεων, ώστε να επιτρέπουν στους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες τους να έχουν εξ αποστάσεως πρόσβαση στους πόρους της επιχείρησης όπως και όταν χρειάζεται.

Τύποι VPN

 

  • remote-access (σύνδεση ενός υπολογιστή σε ένα δίκτimagesυο)
    VPN απομακρυσμένης πρόσβασης επιτρέπουν στους υπαλλήλους μέσω του φορητού τους υπολογιστή να έχουν πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο της εταιρείας τους από το σπίτι , το ξενοδοχείο και ενώ ταξιδεύουν.

images1

 

  • site-to-site (συνδέει δύο δίκτυα)
    Σε μία εταιρία το site-to-site VPN ενώνει γεωγραφικά διαφορετικά δίκτυα όπως για παράδειγμα τις αποθήκες ,τα υποκαταστήματα και τα κεντρικά γραφεία.

 

Ασφάλεια VPN

Για την αποφυγή υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και την παραβίαση του δικτύου από ανεπιθύμητους χρήστες το μοντέλο ασφαλείας VPN παρέχει πρόσβαση μόνο σε αρμόδιους χρήστες με έλεγχο ταυτότητας και η κρυπτογράφηση με τη χρήση των πρωτοκόλλων σήραγγας (IPsec, SSL), διασφαλίζει την ακεραιότητα ανταλλαγής μηνυμάτων από τυχόν περιπτώσεις παραβίασης.

Η Team IT παρέχει εξειδικευμένες λύσεις VPN σε όλες τις εταιρείες σύμφωνα με τις μοναδικές ανάγκες της επιχείρησής τους. Υλοποιούμε δίκτυα VPN χρησιμοποιώντας επώνυμο επαγγελματικό εξοπλισμό, πετυχαίνοντας απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία. Παρέχουμε ασφαλείς συνδέσεις SSL και IPsec βελτιστοποιώντας τις ταχύτητες και το εύρος ζώνης του δικτύου.

Share Button