Αποκτήστε προστασία έναντι κακόβουλων λογισμικών και προστατέψετε τα αρχεία σας.

Το διαδίκτυο και τα οφέλη του

 Στις μέρες μας το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για ψυχαγωγία κάνουμε χρήση του διαδικτύου σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες, ακόμα και κινητά τηλέφωνα.

Τα οφέλη που προσφέρει το διαδίκτυο στις επιχειρήσεις είναι καθοριστικά για την λειτουργία τους και την ανάπτυξή τους. Η επικοινωνία με email, τα ηλεκτρονικά καταστήματα, οι online βιβλιοθήκες και οι μηχανές αναζήτησης είναι λίγα από αυτά που μας προσφέρει το διαδίκτυο και που χρησιμοποιούμε όλοι μας.

 Κίνδυνοι του διαδικτύου

 Η χρήση του διαδικτύου δεν είναι ακίνδυνη υπόθεση, υπάρχουν κακόβουλα λογισμικά, όπως ιοί, Trojans, key loggers, αεροπειρατές, dialers, και πολλά άλλα που δημιουργήθηκαν με σκοπό να μολύνουν τον υπολογιστή σας και να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του, να υποκλέψουν κωδικούς και προσωπικά δεδομένα. Τα κακόβουλα λογισμικά μπορούν να εισέλθουν στον υπολογιστή σας χωρίς να γίνουν αντιληπτά μέσω κάποιου email ή καθώς περιηγείστε στο διαδίκτυο. Τα λογισμικά αυτά έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε από την στιγμή που μολύνουν έναν υπολογιστή να επιχειρούν την εξάπλωσή τους με σκοπό να μολύνουν όλους τους υπολογιστές του δικτύου προκαλώντας την ακόμα και την κατάρρευση ολόκληρων οργανισμών. Η μετάδοση ενός ιού ή Trojan μπορεί να γίνει μέσω email που δημιουργούν και αποστέλλουν οι ίδιοι χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, μέσω δικτύου και κοινόχρηστων φακέλων, ακόμα και από εξωτερικούς δίσκους usb και flash drives που χρησιμοποιούμε για την μεταφορά δεδομένων από υπολογιστή σε υπολογιστή.

 Προστασία έναντι των κακόβουλων λογισμικών

 Η βασική προστασία έναντι των κακόβουλων λογισμικών που θα πρέπει να έχουν όλοι οι υπολογιστές της επιχείρησης αλλά και του σπιτιού λέγετε Antivirus.

Antivirus είναι το λογισμικό που δημιουργήθηκε για να εγκατασταθεί σε υπολογιστές και servers με σκοπό να αποτρέψει ιούς και spyware και άλλα κακόβουλα λογισμικά να μολύνουν σύστημά σας. Παρέχει συνεχή προστασία μέσω γρήγορων, διακριτικών σαρώσεων και αυτόματων ενημερώσεων ορισμών ιών, ελέγχει αυτόματα τα αρχεία που εκτελείτε, σαρώνει τα email που λαμβάνετε και παρακολουθεί την ροή δεδομένων από και προς τον υπολογιστή σας ώστε να εντοπίσει ιούς και spyware. Επίσης από την στιγμή που θα εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή τότε εντοπίζει όλες τις αφαιρούμενες συσκευές κατά την σύνδεση και τις ελέγχει για πιθανή μόλυνση.

Η Team IT αναλαμβάνει ανάλογα με τον εξοπλισμό σας να εγκαταστήσει ένα αξιόπιστο Antivirus στο σύστημά σας, με σκοπό να καθαρίσει ιούς και spyware που έχουν μολύνει τους υπολογιστές σας και να σταματήσει ανεπιθύμητους εισβολείς προφυλάσσοντας τα προσωπικά σας δεδομένα  . Επίσης οι τεχνικοί μας παρέχουν υποστήριξη και συντηρούν τα Antivirus τα οποία εγκαθιστούν με σκοπό να παραμένουν αποτελεσματικά στη καταπολέμηση των κακόβουλων λογισμικών.

Share Button