Εξοπλίστε διακομιστές και υπολογιστές με γνήσια και τελευταίας γενιάς λειτουργικά και απολαύστε τα οφέλη τους.

Οι Υπολογιστές και η σύνθεση τους

Σε έναν υπολογιστή τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων του είναι αυτά που καθορίζουν τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του, όπως για παράδειγμα την ταχύτητά του, τον αποθηκευτικό του χώρο ή την δυνατότητα αναπαραγωγής υψηλής  ανάλυσης βίντεο και ήχου, κ.α. Οι υπολογιστές ανάλογα με την χρήση που προορίζονται να έχουν χρησιμοποιούν και ανάλογα υλικά ώστε να είναι αποδοτικοί και αξιόπιστοι.

Είτε πρόκειται για Servers και σταθερούς υπολογιστές, είτε για φορητούς και ταμπλέτες, όλοι ανεξάρτητα από το υλικό τους προκειμένου να είναι λειτουργικοί και οι χρήστες να μπορούν να εκμεταλλευτούν τους πόρους τους, χρειάζεται να φορτώσουν ένα λειτουργικό σύστημα.

Το Λειτουργικό Σύστημα

Το λειτουργικό σύστημα είναι εκείνο το πρόγραμμα που εγκαθίσταται στους υπολογιστές με σκοπό να μας επιτρέπει μέσω του υλικού του να εκτελούμε εντολές και εργασίες. Λειτουργικά συστήματα υπάρχουν πολλών ειδών και διαφορετικών κατασκευαστών όπως Microsοft, Apple, Linux, Android κ.α , Τα πιο διαδεδομένα και φιλικά προς τον χρήστη είναι τα windows και κατασκευάζονται από την Microsoft.

Εκδόσεις Windows

Τα windows διατίθενται σε 3 βασικές εκδόσεις με διαφορετικό κόστος και δυνατότητες η κάθε μία με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες για οικιακή αλλά και επαγγελματική χρήση.

  • Windows Home

    Η έκδοση αυτή επιλέγεται για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές που έχουμε στο σπίτι με σκοπό την ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Επίσης η έκδοση αυτή είναι ιδανική για μαθητές και φοιτητές αλλά δεν είναι συμβατή με εταιρικά δίκτυα και επαγγελματική χρήση

  •  Windows Professional

    Αυτή η έκδοση επιλέγεται να εγκατασταθεί σε υπολογιστές που λειτουργούν σε δίκτυα εταιρειών. Υποστηρίζει λειτουργίες και υπηρεσίες για συνεργασία με τον server της εταιρίας, παρέχει επιπλέον δυνατότητες στο χρήστη και ενισχύει την ασφάλεια του δικτύου και των προσωπικών δεδομένων της επιχείρησης.

  •  Windows server

    Αυτά τα λειτουργικά εγκαθίστανται σε αντίστοιχο υλικό με σκοπό την αδιάλειπτη λειτουργία και την παροχή εξιδεικευμένων υπηρεσιών στους χρήστες.  Τα server λειτουργικά διατίθενται και αυτά σε εκδόσεις και επιλέγονται ανάλογα με τον ρόλο που πρόκειται να παίξουν σε μία επιχείρηση.

Οι τεχνικοί μας αφού μελετήσουν και λάβουν υπόψιν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της επιχείρησής σας,  μπορούν να σας προτείνουν και να εγκαταστήσουν ένα ή και παραπάνω server λειτουργικά στο δίκτυό σας με σκοπό να σας προσφέρει υπηρεσίες και οφέλη που έχετε ανάγκη.

Share Button